Rólam

Under Armour portré Szigligeti AttilaSzigligeti Attila vagyok, egy átlagos fiatal férfi. Legalábbis átlagos abban az értelemben, ahogy én elképzelem, hogy milyennek kéne lennie egy átlagembernek :)

Aki ebből nem találta ki: idealista vagyok, s némi maximalizmus is szorult belém. Ha valamibe belekezdek szeretem jól is csinálni, nyilván amellett, hogy jól érzem magam közben. Sokat mosolygok, minden akadályban egy újabb lehetőséget látok az előrelépéshez - épp ezért imádom a kihívásokat.

Ha valakit ne adj isten letegezek, az a közvetlenségemnek tudható be, nem a neveletlenségnek :P Ugyanis imádok emberekkel foglalkozni, tanítani, kis túlzással ezer éves szenvedélyem ez. Szeretem látni, ahogy másoknak segítek a problémájuk megoldásában, érezni ahogy túlszárnyal engem valaki az instrukcióim alapján. Nincs ennél felemelőbb a világon.

Hobbijaim az önfejlesztés, pszichológia, coaching, s világ életemben imádtam mozogni és új dolgokat kipróbálni. Rengeteg sportot űztem már eddigi életem során, amik csak most eszembe jutnak: úszás, íjászat, judo, shaolin kung-fu, testépítés, floorball, röplabda, futball, squash, futás, síelés, korcsolya és görkorcsolya, hoki, görhoki... Fogjuk rá, hogy aktív életet élek :)

Aztán jött egy sérülés, ami nyomán megtaláltam a kettlebell-t, amit egyre jobban megszerettem. Később jött a vágy, ha imádok tanítani, embereknek segíteni, mások szerint némi érzékem is van hozzá (nem mintha én nem így gondolnám :P) akkor miért ne vegyítsem össze a kellemeset a hasznossal? Így született meg az elhatározás, ami megváltoztatta az életemet.

Egykezes kézenállás Nemzeti Színház

Elindultam hát az úton, amely 2010 augusztusában, ami az addigi életem legmegterhelőbb, legpokolibb 3 napjában csúcsosodott ki: az RKC I. vizsga. Mégis minden egyes percét imádtam. Ott volt szinte mindenki akire példaképként felnéztem: Pavel Tsatsouline, Lakatos Péter, Kenneth Jay, Mark Riefkind, Andrea du Cane, Tommy Blom... Illusztris névsor, már önmagában garancia a minőségre, s azt gondolom itt 3 nap alatt közel annyit fejlődtem, mint előtte hónapok kemény edzései során összesen nem. A tesztjeim közül természetesen a tanítás sikerült a legjobban, ezt külön dicsérettel teljesítettem.

kettlebell logo

Még az RKC vizsga előtt elvégeztem egy kurzust, ami kifejezetten a gerincbetegségek anatómiájára, azok felismerésére, illetve terápiás eszközeire koncentrált, azon belül is kettlebell-re (és jógára :P) kihegyezve. Ne tévesszen meg senkit a plecsnin a jóga felirat, csak külön számomra nem nyomtattak kettlebell-es változatot is :) Mivel napjainkban az egészségtelen életmódunk miatt szinte minden ember civilizációs ártalmakkal kerül szembe, köztük degeneratív gerincbetegségeknek van kitéve, amik az életminőségüket jelentős mértékben rontják (közérzet, fájdalom, stressz és egyéb tünetek). Ezért remélem minél többükhöz el tudom juttatni az üzenetet: ezen a téren már igen kis munkával is látványos és tartós javulás érhető el, akár megelőzésről (prehabilitáció), mind sérülés utáni rehabilitációról legyen szó. A kulcs a szakértelem: ha az okot felismered, s tudod hogy kell megszüntetni (amiben az egyik legjobb eszköz a sport, vagyis a szervezett mozgás), akkor már félig nyert ügyed van. Mivel egyre több embert érint, ezért a hasonló ártalmakat (gerinc esetén például: gerincferdülés, porckorongsérv, szegment instabilitás) kiemelt fontosságúként kezelem és az óráimon a prevenciójukról, valamint kezelésükről rengeteget hallasz majd. Igyekszem a hozzám bizalommal fordulóknak erről a lehető legtöbb információt átadni, hiszen alternatívát nyújthatok a mozgáson és terápián keresztül egy jobb önmagad irányába. Persze ez sem varázspirula: nyilván én csak az utat mutathatom meg, bejárni már nem nekem kell, de sokszor az is rengeteget segít, ha valaki vezet és motivál - legyen az a kialakult szuper közösségünk vagy én magam.

A fentiek még csak a képzések hosszú sorát nyitották meg, hiszen ahogy mondani szokták - evés közben jön meg az étvágy. Valahogy így van ez velem a tanulással is. Ahogy egyre több emberen segítettem, egyre újabb problémák kerültek elő, amik mind újabb megközelítést, szemléletet igényeltek. Rengeteg kacskaringós út kezdődött ilyen kikacsintások során, amik mindig rengeteg tanulsággal és új tudással szolgáltak. Mellékhatásként pedig egyre több fajta problémára tudok kompetens segítséget nyújtani, vagy legalább utat mutatni abban kihez érdemes fordulnod! Képzettségeim teljes listájáért tekints be a diplomáim részhez!

De a történet itt (természetesen) még nem ér véget, sőt úgy érzem a lényeg itt kezdődik: végre foglalkozhatok azzal, amit a legjobban szeretek, s közben rengeteg embernek megmutathatom a kettlebell lenyűgöző rendszerét. Az élményeimről, tapasztalataimról folyamatosan írni fogok a blogban és hosszabb lélegzetvételűeket, komolyabbakat a tudástárban. Szokásom írni évértékelőket, ebből kiválóan követhető a fejlődésem - a szemléletemtől a diplomákig minden. Szerintem érdekes olvasmány lett a 2011-es, a 2012-es és a 2013-as évértékelőm is. De nem titkosak a hosszú távú terveim sem az életben. Remélem meggyőztelek a mozgás, megelőzés és állandó fejlődés fontosságáról, ezeken keresztül pedig hamarosan találkozunk! Addig is:

Az erő legyen veletek!


Híd alatt 2 kettlebellel

Csoportos kezdő edzések indulnak Januárban!

Több különböző időpontból
és helyszínből választhatsz. Nézz körül az edzesek közt és találd meg a neked szimpatikusat!

Érdekel!


SMR Tanfolyam Januárban!

Január 28-án (vasárnap), a Dózis főhadiszálláson
(11. ker, Barázda utca 1.)

9:00-15:00-ig

Érdekel!Aktualizálódott az órarend - benne az új kurzusokkal :)


"A kudarc csak egy lehetőség, hogy újrakezdj - immár intelligensebben!"Kettlebell.hu Tactical Shop Dragondoor Kettlebell Miskolc Phoenix Hőlégballon Repülő Egylet Sieljünk! Keresned sem kell!

Üzemen kívül!

Addig is írj az attila@kettlebelldozis.hu-ra.
WYW Directory